joi, 4 iunie 2009

Reguli de comportare in Biserica(regole per la chiesa)


Cele 14 reguli pentru mergerea la biserica

Fratilor, trebuie sa stiti ca un crestin care merge la biserica are 14 reguli canonice de buna cuviinta, daca vrea sa-l foloseasca sfanta biserica. Daca nu le implineste, se duce la biserica spre osanda.
Am sa va spun regulile de buna cuviinta pentru un crestin care merge la sfanta biserica.
Daca vreti sa fiti fii cu adevarat ai Bisericii lui Hristos celei dreptmaritoare, care ne naste pe noi prin apa si prin Duh la Botez, de aproape 2000 de ani, in Biserica lui Hristos, care este stalp si intarire a adevarului, sa stiti regulile de mergere la biserica, dupa cum urmeaza :
1. Prima conditie canonica pentru a merge la Sfanta Biserica este sa te ierti cu toti. Daca merge mama la biserica, sau tata, sa zica : " Iertati-ma, mai baieti ! Iarta-ma, sotie !"
2. A doua conditie canonica. Cand mergi la Biserica sa duci un mic dar din casa ta. Macar o lumanarica, macar un banut, o prescura, un pahar de vin, ce poti. Ca prin acel mic dar pe care-l duci tu la biserica se binecuvinteaza toata averea ta, caci il dai jertfa lui Dumnezeu.
3. A treia conditie canonica. La biserica este bine sa mergi mai de dimineata, ca sa poti apuca Evanghelia Invierii de dimineata si Slavoslovia. Si totodata daca te duci mai devreme, te poti inchina linistit, nu-i lume multa la biserica, te duci la locul tau fara sa deranjezi slujba.
4. A patra conditie canonica. Totdeauna barbatii in biserica trebuie sa stea in partea dreapta, iar femeile in partea stanga. Si in ordinea aceasta trebuie sa stea in biserica : barbatii batrani in frunte, cei mai putin carunti la spate, cei mai tineri in spatele lor, flacaii si baietii tot asa. La fel si femeile. Iar intre barbati si femei, sa lasati o carare in biserica, ca sa mearga cine vine sa se inchine si sa duca darul la Sfantul Altar.
5. A cincea conditie canonica este sa nu vorbiti in biserica, ca este mare pacat. Daca este mare nevoie sa vorbesti, vorbeste in soapta sau prin semne.
6. A sasea conditie canonica. Daca mergi la biserica, sa nu iesi pana nu se termina slujba. Numai, Doamne fereste, daca esti bolnav, sau daca patesti ceva. Dar altfel sa nu iesi, ca, daca iesi inainte de terminarea Liturghiei, esti asemenea cu Iuda, care a iesit de la Cina de Taina, unde erau la masa Mantuitorul cu Apostolii si s-a dus si L-a vandut pe Hristos. Asa arata Sfantul Ioan Gura de Aur.
7. A saptea conditie canonica pentru cei ce merg la biserica. Cand va inchinati la sfintele icoane, sa nu sarutati sfintii pe fata , ca-i pacat. Nu-i voie. Daca sfantul este pictat in picioare, ii saruti picioarele, daca este pictat pe jumatate, il saruti la partea de jos.
8. A opta conditie canonica. Sa stiti ca dupa ce da preotul binecuvantare de Sfanta Liturghie, nimeni nu mai are voie sa se inchine la icoane in biserica sau sa mai duca daruri la altar, ca este mare pacat.
Cand auzi ca zice preotul : " Binecuvantata este Imparatia Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor ", este gata ! De atunci fiecare sta la locul lui linistit, nu se mai duce sa se inchine. Chiar de-ai venit cu un dar in biserica, cu lumanare si cu prescura, le dai la urma.
Ca din timpul acela preotul intra in Sfanta Liturghie si nu mai are timp sa ia darul. Ca daca te duci si el se opreste de la Liturghie, ii raman o multime de rugaciuni si are pacat. Deci darurile se dau la biserica pana se da binecuvantarea de Liturghie.
De atunci inainte nu mai este voie nici sa te inchini la icoane, pentru ca ii tulburi pe cei care vor sa asculte Sfanta Liturghie.
9. A noua conditie canonica. Crestinii trebuie sa stea in genunchi cand se sfintesc preacuratele daruri, cand se canta : " Pe Tine Te laudam, pe Tine bine Te cuvantam... !" Altii stau in genunchi si la Evanghelie. Nu-i o greseala. La Axionul Maicii Domnului si la Tatal nostru, atunci se sta. Si dupa ce se canta Tatal nostru se face sarutarea pacii. Asa se facea inainte. Acum in unele biserici s-a uitat.
Cei ce au dezlegare si vor sa se impartaseasca cu Preacuratele Taine, trebuie sa-si ceara iertare de la toti, de la cei mai batrani pana la cei mai tineri. Daca sunt barbati, se duc la cei mai batrani oameni din frunte. si de la care au avut vreo suparare, Doamne fereste, sa ceara iertare : " Iarta-ma, frate ! Iarta-ma, cumetre sau vecine !"
La fel si femeile sa se duca la cele mai batrane si sa ia iertare, sa le sarute mana, iar acelea sa le sarute pe frunte. Aceasta randuiala se face inainte de a merge la Sfanta Impartasanie. Si apoi iei o lumanarica aprinsa si la iconostas o dai in mana paraclisierului; nu mergi cu ea inaintea preotului, in fata Sfantului Potir.
Pentru ca in fata Sfantului Potir, cand mergeti, nu aveti voie sa fiti cu lumanarea aprinsa, nici sa mai faceti Sfanta Cruce, ca-i mare primejdie. Multi, facand cruce, s-a intamplat ca au lovit Sfantul Potir, pe preot, si au varsat Sfintele. S-a intamplat in multe biserici.
Eu am patit-o. A venit unul de la Sasca Mare la impartasanie; eram staret la Manastirea Slatina, si m-a lovit peste Sfantul Potir si, daca nu-l tineam, il zvarlea in mijlocul bisericii. Aveam Sfintele in el. Si tot mi-a varsat cele noua cete ingeresti. Trei au cazut din acelea. Am avut de facut canon si randuiala.
Un baietan cand si-a facut cruce, a dat peste Sfantul Potir. Si daca nu-l tineam strans mi-l varsa tot si nu mai puteam sa fiu preot din cauza asta . A incremenit si el. Si doar le-am spus, ca erau sute de oameni cu lumanari aprinse : " Nu mai faceti cruce cand ajungeti in fata Sfantului Potir, si lumanarile lasati-le colo la iconostas !"
Cand mergi in fata Sfantului Potir pui mainile crucis pe piept. Si atunci preotul ia cu lingurita Preasfintele si Preacuratele Taine si ti le da sa ie mananci.
10. A zecea conditie canonica. Dupa ce-ai primit Preacuratele Taine ale lui Iisus Hristos, treci la usa diaconeasca, ca acolo sa-ti dea anafora si un paharut de vin. Apoi treceti la strana sau in pridvor, sa va cititi molitfele sau rugaciunea de multumire dupa Sfanta Impartasanie.
Trebuie sa stiti ca nimeni nu are voie sa se impartaseasca daca nu si-a citit rugaciunile de impartasire ( molitfele ). Apoi, cele de multumire.
Cel ce s-a impartasit, nu mai are voie sa sarute mana preotului. Pana nu stai la masa nu mai ai voie sa saruti nici sfintele icoane, nimic, ca ai primit pe Hristos atunci. Dupa masa poti sa saruti mana si sfintele icoane.
Dupa impartasanie n-ai voie sa scuipi trei zile si trei nopti. Asa-i dupa randuiala canonica. Dar macar pana a doua zi, macar 24 de ore sa tineti minte. Dar, trei zile arata cartea. Asa este dupa Sfanta Impartasanie.
Cei casatoriti, care vor sa se impartaseasca cu Preacuratele Taine, trebuie sa pazeasca curatia in familie, macar trei zile, iar dupa ce s-au impartasit sa tina macar doua zile. Iar in posturi, trebuie sa traiasca toate zilele in curatie.
11. A unsprezecea conditie canonica. Cel ce a venit la biserica dintr-o familie, se cheama apostolul familiei. El trebuie sa ia sfanta anafora pentru toti cei de acasa.
Cei de acasa n-au voie, Doamne fereste, in Duminici si sarbatori, sa manance ceva, pana nu vine cel de la sfanta biserica, sa le aduca sfanta anafora, sa se impartaseasca cu sfanta anafora in locul Preacuratelor Taine. Ca sfanta anafora pe greceste se cheama antidoron, adica contra chip, tine locul Preacuratelor Taine pentru cei ce nu pot sa se impartaseasca.
Duminica si in sarbatori, in timpul Sfintei Liturghii, n-ai voie sa faci mancare, ca este mare pacat. Fa mancarea de sambata seara si pune-o undeva la rece, ca aveti acum frigidere, si o incalzesti cand veniti de la biserica. In caz de mare nevoie, dupa ce iesi de la Sfanta Liturghie, ai voie sa faci mancare. Dar in timpul Sfintei Liturghii, cand preotul leaga cerul cu pamantul si scoate particele pentru milioane de suflete, tu sa nu te apuci atunci sa faci mancare, ca-i mare pacat !
Asa a fost la stramosii nostri. Intrebati batranii. ca asa tineau inainte ! Nu se facea mancare Duminica. Este mare pacat. Nu-i voie sa faci focul si sa faci mancare cand preotul face dumnezeiasca Liturghie pentru atatea milioane de crestini, unde mijloceste iertarea atator suflete, si pentru cei din iad si pentru cei din ceruri si pentru cei de pe pamant.
12. A douasprezecea conditie canonica. Cel ce a fost la sfanta biserica, cand a zis preotul : " Cu pace sa iesim ! Intru numele Domnului" si a facut otpustul, adica sfarsitul Liturghiei, face trei inchinaciuni in mijlocul bisericii si merge acasa.
De la biserica sa nu se opreasca pana la usa lui. Nu cumva sa-l duca diavolul de la biserica la crasma sau la joc, ca atunci e vai de el. A inceput cu Dumnezeu si termina cu diavolul. Ca asa face vrajmasul : " Da, oare sa ma duc pe la cutare cumatru; dar, sa ma duc pana la cutare; dar, sa merg oleaca la crasma ".
Bucuria diavolului ca te-a scos din raiul lui Dumnezeu si te duce in iad, caci crasma este gura iadului. Asa o numesc toti Sfintii Parinti.
Dracul, cand ai intrat in crasma iti bate trei cuie. Primul cui, cand ai pus piciorul pe pragul crasmii; al doilea, cand ai stat pe scaun la masa, in crasma; si al treilea, cand ai luat primul pahar. Pe urma esti al lui; te tine el acolo, nu scapi degraba. Ti-a batut trei cuie.
Deci, de la usa bisericii du-te direct acasa !
13. A treisprezecea conditie canonica. Cand mergi acasa, zi o rugaciune la sfintele icoane si cand toti stau la masa, tu sa le povestesti ce ti-a ramas si tie in cap de la biserica. " Uite, a fost Apostolul cutare, Evanghelia cutare; preotul a tinut predica cutare; uite asa a cantat dascalul, asa frumos a fost !", ca sa auda si cei ce n-au putut merge la biserica, din motive binecuvantate.
14. A paisprezecea conditie canonica. Dupa ce ai stat si tu la masa, sa te odihnesti doua ore. Apoi trebuie sa te duci in Duminici si sarbatori sa faci vizite si sa cercetezi pe cei bolnavi si saraci.
Daca stii un batran bolnav sau o femeie bolnava sau un copil, sau cineva care zace de multi ani, du-te si-l cerceteaza, ca auzi ce spune Hristos in ziua Judecatii : Bolnav am fost si nu m-ati cercetat (Matei 25, 36).
Daca nu poti duce un dar cat de mic la cel bolnav, du-te si-i spune un cuvant de mangaiere : " Rabda, frate ! Roaga-te lui Dumnezeu ca te iubeste ! Dumnezeu, pe care-L iubeste, il cearta. Si daca ai sa rabzi in lumea asta, n-ai sa mai rabzi dincolo. Asa a rabdat Iov, asa a rabdat Lazar !"
Deci regula a paisprezecea este sa cercetam pe batrani si pe cei bolnavi in Duminici si sarbatori.
Am adaoga la acestea si faptul ca in biserica,telefonul mobil se inchide!Acestea sunt cateva reguli de buna cuviinta pentru crestinii care merg la sfanta biserica in Duminici si in sarbatori.
14 regole per la chiesa di fusione Ragazzi, sapete come un cristiano che si reca in chiesa ha 14 regole per una corretta forma canonica, se si vuole utilizzare la santa chiesa. Se non li soddisfa, va in chiesa a condannare. Ma io vi dico che le regole del decoro per un buon cristiano che va a Santa Chiesa. Se si vuole essere veramente della Chiesa di Cristo Ortodossa, che siamo nati attraverso l'acqua e lo Spirito del Battesimo, 2000 anni, nella Chiesa di Cristo, che è il rafforzamento del pilastro e di verità, di conoscere le regole del andare in chiesa, come segue: 1. La prima condizione canonica per andare alla Santa Chiesa è a perdonare tutti. Se la madre va in chiesa, o padre, per dire: "Mi scusi, bambini! Perdonami moglie!" 2. La seconda condizione canonica. Quando si passa per andare in chiesa, ma una piccola casa. Solo una candela, appena un centesimo, una delle fette, un bicchiere di vino, si può. Come per il piccolo, ma si va in chiesa si sono tutte le attività benedette, per dare a Dio il sacrificio. 3. La terza condizione canonica. La chiesa è buona per andare al mattino, come si può comprendere il Vangelo e la risurrezione mattina gloria. E anche se si va anticipato, è possibile inchina tranquilla, non molto nel mondo e la chiesa, vai al tuo posto senza preoccuparsi di posti di lavoro. 4. La quarta condizione canonico. Tutti gli uomini in chiesa deve stare nella parte destra e le donne sulla sinistra. E deve, al fine di rimanere nella Chiesa: uomini di età di fronte, meno grigio indietro, il più giovane dietro loro ragazzi e così via. Così sono le donne. E tra gli uomini e le donne, un percorso nel lasciare la chiesa, che amano andare a venire a pregare e andare al dono del Santo Altare. 5. Una quinta condizione canonico non è di parlare in chiesa, che è vero peccato. Se vi è un grande bisogno di parlare, parlare o respirare attraverso i segni. 6. La sesta condizione canonico. Se andare in chiesa, non lasciare fino al termine il lavoro. Ma, Dio non voglia, se sei malato o se qualcosa . Ma altrimenti non avere, come se prima di completare Liturghia, anche con Giuda, che si sono recati da Cena, in cui erano a tavola con il Salvatore e gli apostoli e ha venduto in Cristo. Ciò dimostra San Giovanni Bocca d'oro. 7. Il settimo canone condizione di coloro che vanno in chiesa. Quando le icone sacre dedicate, non San baciò la ragazza, che è una vergogna. N. io. Se il santo è dipinto, baciare i piedi, se è dipinto un mezzo, il bacio al fondo. 8. Ottava condizione canonica. Per sapere che dopo aver dare il sacerdote benedice la Divina Liturgia, nessuno è autorizzato a pregare nella chiesa icone o di doni per l'altare, che è vero peccato. Quando si sente che il sacerdote dice: "Benedetto è il regno del Padre e del Figlio e dello Spirito Santo, da sempre, ora e sempre e per sempre", è pronto! Da allora, ogni seduta in un posto tranquillo, non andare più al culto. È venuto anche con un regalo in chiesa con le candele e le fette, per poi abbandonarla. Come durante il sacerdote entra la Divina Liturgia e non ha tempo di prendere il dono. Se si va e si ferma la Liturgia, egli rimane un sacco di preghiere e di avere pietà. Quindi, fare regali alla chiesa per dare la benedizione alla Liturgia. Da allora, prima non vi è alcun diritto alla inchina sulle icone per lui turbato da parte di coloro che si ascolta alla Divina Liturgia. 9. Una nuova condizione canonica. I cristiani devono stare in ginocchio quando santificarele doni, quando canta: "Io ti lodiamo, ti è più parola ..." Altri sedersi sul ginocchio e Vangelo. Non è un errore. Axionul alla Vergine Maria e Padre nostro, poi soggiorno. E dopo aver giocato a nostro padre è un bacio di pace. Questa è casa. Ora in alcune chiese è stata dimenticata. Tali soluzioni dovranno condividere con Preacuratele Taine, dovrebbe anche chiedere perdono da parte di tutti, da anziani per i più giovani. Se gli uomini vai alla anziani di fronte. e che non avevano colpa, Dio, per chiedere perdono: "Mi perdoni, fratello! Siamo spiacenti, la sponsorizzazione o il prossimo!" Così come alle donne di andare al vecchio e il perdono, a baciare la mano, e quelli di un bacio sulla fronte. L'ordine viene effettuato prima di recarsi alla Santa Comunione. Poi prende una candela accesa e una iconostasi paraclisierului hanno in mano, di non andare avanti con il suo parroco, di fronte a Saint Graal. Perché di fronte a San tazza quando andare, potrebbe non essere acceso con una candela o per effettuare Santa Croce, che la grande difficoltà. Molti, facendo una croce, è stato colpito, come il Santo Graal, il sacerdote, e si versò santo. È accaduto in molte chiese. Mi è capitato a lei. Egli è venuto a uno dei riti Sasca Mare, è stato abate Slatina Monastero, e mi ha colpito il Santo Graal e, se non è lei, il becco al centro della chiesa. Si è santo. E tutto ha pagato nove CETE angelically. Tre di questi sono diminuiti. Ho avuto a che fare canonico e tradizione. Un ragazzo, quando ha fatto passare per il Santo Graal. E se non è il mio clinch tutti e non potrebbe essere un sacerdote, a causa di questo. Un flabbergasted troppo. E appena detto, come centinaia di persone sono state accese candele: "Non si ottiene quando si attraversa di fronte a San tazza, candele e lasciarli lì per iconostasi! Quando si va di fronte a S. Crucis rummer mettere le mani sul suo petto. E poi, il sacerdote con il cucchiaio Preasfintele e Taine Preacuratele e dare loro da mangiare cioè. 10. Decima condizione canonica. Dopo aver Preacuratele ottenere Taine di Gesù Cristo, per ottenere la porta diaconeasca come ci si dà anaphoric e un bicchiere di vino. Poi vai alla strana o portico, per leggere o molitfele preghiera di ringraziamento dopo la Santa Comunione. Voi sapete che nessuno è autorizzato a partecipare, se non una lettura di preghiere (molitfele). Poi, la gratitudine. Egli ha condiviso ciò che non era più permesso di baciare la mano del sacerdote. Fino a quando non si siedono al tavolo non è consentito alcun bacio santo icone, niente, è che Cristo ha poi. Dopo cena si può baciare la mano e icone sacre. Dopo i riti che si era permesso di sputare tre giorni e tre notti. Subito dopo la tradizione canonica. Ma almeno fino al giorno successivo, almeno 24 ore per ricordare. Ma tre giorni mostra il libro. Subito dopo la Santa Comunione. Quelli sposati, che desiderano condividere con Taine Preacuratele guardia deve pulire famiglia, a soli tre giorni e poi sono state condivise per mantenere almeno due giorni. Nel post, sono a vivere ogni giorno a pulire. 11. Undicesima condizione canonica. Chi è venuto in chiesa, in una famiglia è chiamato apostolo famiglia. Egli deve prendere anaphoric sfanta per tutti a casa. La casa non può avere, Dio non voglia, a domenica e festivi, qualcosa da mangiare, fino ad arrivare alla santa chiesa, per portare sfanta anaphoric, a condividere con anaphoric sfanta invece Preacuratelor Taine. Come sfanta anaphoric su antidoron nome è greco, contro il senso di chip, è Preacuratelor Taine per coloro che non possono condividere. Domenica e giorni festivi, durante la Santa Liturghii, si può mangiare il più pietà. Non alimentare Sabato notte e metterlo da qualche parte a freddo, è ora di frigoriferi, caldo e quando venire in chiesa. In caso di necessità, dopo aver uscire la Divina Liturgia, si può fare mangiare. Ma durante Liturghii Santo, quando il sacerdote, che collega cielo e la terra e la rimozione da parte di milioni di anime, non si ottiene quando si fanno mangiare, che il grande vergogna! E 'stato per i nostri antenati. Chiedi anziani. così come prima! Non mangiare Domenica. È vero peccato. Non permettere loro di fare fuoco e rendere il cibo quando il sacerdote fa dumnezeiasca Liturgia per molti milioni di cristiani, in cui tante anime mijloceste perdono, e per quelli in inferno e quelle nei cieli e quelle sulla terra. 12. La seconda condizione canonica. Colui che era santa Chiesa, quando il sacerdote ha detto: "Con la pace di andare! Venendo in nome di Dio" e ha otpustul cioè Liturghiei fine, fare tre inchinaciuni in mezzo alla chiesa e tornare a casa. Dal momento che la chiesa non si ferma fino alla sua porta. Per evitare che portano al male dalla chiesa crasma o un gioco, come e quando vai lui. Si è cominciato con Dio e si conclude con il diavolo. Come è così terribile: "Sì, ci vado su a tali e quali cumatru, ma di andare a tali e quali, ma di andare a oleaca crasma. La gioia che diavolo di cielo e di Dio andare all'inferno, perché l'inferno è crasma bocca. Quindi, invito tutti i padri Sfintii. Diavolo, se hai inserito il tuo crasma battere tre chiodi. Chi prima, quando si mette il piede sulla soglia crasmii, in secondo luogo, quando si stava sulla sedia a tavola, in crasma, e il terzo, quando si ha la prima bevanda. La nuova's, che ci si è invece non perdere. Ha battuto tre chiodi. Quindi, alla porta della chiesa, andare direttamente a casa! 13. Un tredicesimo canone condizione. Quando vai a casa, dire una preghiera al santo icone e quando tutti sono a tavola, è dire loro che cosa ti è rimasto nella testa della chiesa. "Guarda, tali e quali è stato l'apostolo, il Vangelo, così, il sacerdote-detenuti in modo predicare; guardare in modo insegnanti svolto, è stato così bello!" Per ascoltare e per coloro che non potevano andare in chiesa, ha benedetto i motivi. 14. Un quattordicesimo canone condizione. Dopo la cena di Stato a voi, due ore di pausa. Allora avete bisogno di andare in vacanza e la domenica a fare visite e ad indagare i malati ei poveri. Se conosci una vecchia donna o di un malato o un figlio malato, o qualcuno che si trova per molti anni, e andare indagare come ascoltare ciò che dice Cristo nel giorno: ero Malato e si guardava a me (Matteo 25 , 36). Se non puoi andare, ma un piccolo gatto ai malati, vai e dirgli una parola di consolazione: "rabda, bro! Pregate che Dio vi ama! Dio, che egli ama, si sostiene. E se vuoi rabzi in questo mondo, è arrivata a rabzi oltre. rabda IOV Questo, egli rabda Lazar! " Così è la quattordicesima ammenda di scout gli anziani e gli ammalati nella domenica e festivi. Questi sono brevemente le regole di una corretta quattordici decoro per i cristiani che si recano in chiesa la domenica e festivi sfanta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune ce crezi!

Icoane ale tuturor sfinţilor de peste an