luni, 25 iunie 2012

Cugetari


                 "Ai pacatuit? Vino in Biserica si sterge pacatul tau. Ori de cate ori cazi pe un drum, tot de atatea ori te si ridici; astfel, ori de cate ori pacatuiesti, de atatea ori sa te si pocaiesti. Nu deznadajdui, nu fi nesarguincios, ca sa nu-ti pierzi nadejdea in bunatatile ceresti care s-au pregatit pentru noi. Si chiar daca si la batranete ai pacatuit, pocaieste-te si vino in Biserica. Aici este spital, nu tribunal. Aici se da iertare, nu ti se cere a raspunde pentru pacate. Spune-I lui Dumnezeu: "Tie unuia am gresit si rau in fata Ta am facut" (Psalmul 50, 4), si te va ierta. Arata-I pocainta si te va milui." (Sfantul Ioan Gura de Aur).

                  "Frate, să faci toată viața ta un singur lucru: chiar dacă apui în fiecare zi, cu alte cuvinte, chiar dacă mori în fiecare zi, chiar și preț de o secundă, prin păcate sau neatenții, trebuie să învii în aceeași zi. Orice moarte trebuie urmată de o înviere, în fiecare zi! Îți mai spun ceva: fii atent la secundă, le fiecare secundă! O secundă, o biată secundă, la care nici măcar nu suntem atenți, și mântuirea poate fi pierdută."
Arhimandritul Arsenie (Papacioc) de la Techirghiol +19 iulie 2011

                  " Sufletul care s-a predat voii Lui Dumnezeu nu se teme de nimic: , nici de furtuna, nici de talhari, de nimic. Si orice i s-ar intampla , el spune: " Asa I-a placut Lui Dumnezeu" . Daca e bolnav, gandeste: "Insemna ca am nevoie de boala, altfel Dumnezeu nu mi-ar fi trimis-o".
Si asa se pastreaza pacea in suflet si in trup."
(Siluan Athonitul - "Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei") 

                  "Nimic nu-i dezbinà mai mult pe oameni dacat invidia, care este o boalà neinchipuit de grea si mult mai ptimejdioasà decat iubirea de argint, càci ea este ràdàcina tuturor relelor. Iubitorul de argint este multumit atunci cand dobindeste ceva, pe cand cel ce invidiazà nu se multumeste dacat atunci cand semenul sàu nu dobandeste nimic.Fericirea sa este nefericirea celuilalt. Existà o nebunie mai mare decat asta????????"   (SF IOAN GURA DE AUR)  

2 comentarii:

  1. Rugaciuni in Biserica

    RUGACIUNEA LA ICOANA MANTUITORULUI
    Preacuratului Tau chip ne inchinam, Bunule, cerand iertare gresealelor noastre, Hristoase Dumnezeule, ca de buna voie ai primit a Te sui cu trupul pe cruce ca sa scapi din robia vrajmasului pe cei ce i-ai zidit. Pentru aceasta, cu multumita strigam Tie: toate le-ai umplut de bucurie, Mantuitorul nostru, care ai venit sa mantuiesti lumea. Amin!RUGACIUNEA LA ICOANA MAICII DOMNULUI
    Nascatoare de Dumnezeu, ceea ce esti izvorul milei, invredniceste-ne si pe noi milostivirii tale. Cauta spre robul tau cel pacatos. Arata-ti puterea ta, ca totdeauna. Caci nadajduind intru tine iti strigam, cum oarecand ti-a strigat Gavriil, mai marele voievod al celor fara de trup: Fecioara bucura-te!RUGACIUNE LA INTRAREA IN BISERICA
    Veselitu-m-am de cei ce mi-au zis: in casa Domnului voi merge. lar eu intru multimea indurarilor Tale, Doamne, voi intra in casa Ta; inchina-ma-voi in biserica Ta cea sfanta Doamne, povatuieste-ma cu dreptatea Ta, pentru vrajmasii mei indrepteaza inaintea Ta calea mea, ca fara alunecare sa preaslavesc o Dumnezeire: peTataI si pe Fiul si pe Sfantul Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

    RăspundețiȘtergere
  2. "( După aceea se citeşte această) "
    *RUGĂCIUNE*
    Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut toată făptura, nu întoarce faţa Ta de la noi păcătoşii ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumarate, cu nesocotinţă le săvârşim. Noi suntem păcătoşi, netrebnici şi plini de răutate; iar Tu eşti îzvorul vieţii şi al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră a păcătoşilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câştiga milostivirea prin sârguinţa cea de toate zilele, dăruieşte-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv. Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea şi ne întăreşte cu Duhul tău cel stăpânitor, ca din adâncul înimilor, cu bucurie să slăvim preasfânt numele tău în veci. "Amin."

    RăspundețiȘtergere

Spune ce crezi!

Icoane ale tuturor sfinţilor de peste an